Work

Fick ett sms idag från pappa som undrade om jag verkligen inte ville ha jobb hos dem på ICA.
Efter allt som hänt med förra ICA jag jobbade på så har jag redan en gång innan sagt att jag inte varit så sugen. Jag har ju också haft förskolan och trodde kanske att man skulle få en större möjlighet till att jobba i sommar men så kommer det förmodligen inte att bli. Det är inte vår förskola som är öppen i sommar och därför kommer de ju först och främst ta vikarier från den skolan det skall vara på.
Så idag plingade det till på mobilen och det var från pappa. Jag sa att jo, det kanske är bra att jag tar det ändå. Jag är fortfarande inte så supersugen på det. Men jag känner att det är ju bättre att ha någonting ordentlig och faktiskt få lite fasta tider så att man kan planera sin tid bättre än att gå runt som jag gör nu, helt ovetandes fram tills dagen innan ungefär. Det har varit en underbar tid på Ängsgården och jag har lärt mig så grymt mhycket. Jag har vuxit som person och kommer för alltid ta med mig denna erfarenhet.
Nu känns målet att kunna ta kursen jag har vela gå så länge nu, väldigt nära. Det känns som att jag får kämpa på och skaffa ihop de pengar jag behöver och sen ska jag bara köra! Trodde inte jag skulle kunna resa något i år men nu känns den drömmen också lite närmre. Kanske hinner med att sticka iväg på en weekend om man hittar någon billig! Paris kanske denna gång? Lite ljusare känns framtiden just nu. Även fast jag tycker det är jobbigt att fortfarande bo hemma så kommer det nog gå fort framåt nu och snart kan mitt egna äventyr börja på riktigt.

friends life lesson


Student25 Maj är det dags för lillebror att ta studenten! Skall bli så spännande att se :)

Paus

Måste bara säga att jag tar en paus. Kanske inte blir så länge eller så blir det en månad.
Men jag känner mig tråkig. Finns inget att skriva om, jag tar inga bilder så det blir bara tråkigt.

Jag har kommit in i en trött period. Är trött hela tiden, sover dåligt och vill inte gå upp när klockan ringer. Jag är trött för att jag är trött på allt annat. För att jag inte har någon inspiration och för att jag just nu känner att allt bara står still och inget kul någonsin kommer hända ungefär.
Så jag laddar upp lite och hoppas detta negativa försvinner snart. Mår skit av det.


Kalas

I söndags skrev jag att jag haft migrän och idag vaknade jag upp med mina vanliga symptom innan det bryter ut igen. Alltså mindre än en vecka sen jag hade det sist. Gick ner och gjorde scones för det hade inte börjat så illa idag med huvudvärken än. Tog två Alvedon och en diklofenak och det började avta lite - kändes det som. Tills det började igen. Tog ännu en tablett, drack te och tog en kaka, kanske behöver lite socker tänkte jag? Blev lite scones men det gick ändå inte över. Hittade en imigran, nässpray mot migrän, la mig på sängen och efter den så började det faktiskt gå över. Lyckades besegra det idag!!! Har inte tid med att ligga i sängen så det känns skönt som fan. Hoppas hinna med en promenad och köra lite vikter innan jag gör iordning mig för ikväll är det kalas som gäller. :)
Skall fira en kollega på jobbet, tipspromenad och matlagning plus lite sånglekar! Härligt :)


Slappar dag

Idag är ingen bra dag. Fick migrän i förmiddags och mår fortfarande inte riktigt hundra. Har vilat men gick upp och kräktes av smärtan sedan. Lättade lite gjorde det efter det men det kommer kännas hela dagen att jag haft ett anfall. Därför fixade jag alla avsnitt jag inte hunnit med att titta på så nu blir det horisontell läge i sängen med 3x desperate housewives, 1x gossip girl, 2x CSI Miami, 2x ANMT och den nya filmen med Sarah Jessica Parker - i dont know how she does it.
Kvällen är räddad. ;)


Glad påsk

Idag är det påskafton och här är det typ en decimeter snö. Så som det skulle varit på julafton men då var det sol och barmark. Knasigt.
Skall bli trevligt med god mat och lite påskgodis idag iallafall. Blir nog så att jag åker till Josse ikväll och umgås lite också.

Igår var Jonas och Zandra här. Rebecca kom på förmiddagen med så vi firade hennes födelsedag (som inte är förens på måndag men vi passade på) också. Kortspel, god mat och massa prat eftersom det var längesen vi sågs allihopa nu. Sen blev det lets dance som gjorde kvällen ännu trevligare. Riktigt bra långfredag.

Glad påsk på er :)


Grattis på 1års dagen

Idag för ett år sedan var min absolut första dag på Ängsgården. Jag kommer ihåg hur nervös jag var när jag gick dit. Jag gick och funderade ända fram till sista backen innan man ser förskolan och jag sa till mig själv " varför, varför. Jag kommer inte klara det här"
Men jag är så otroligt glad att jag tog tag i mig själv i sista sekunden och sa att jag visst kommer klara det här. För det har verkligen varit ett fantastiskt år. Jag har lärt mig otroligt mycket, träffar massvis med härliga arbetskamrater och fått en arbetsplats där jag känner mig välkommen och behövd.

Funderar ibland på hur livet skulle sett ut om jag inte fått chansen att jobba där. Vart jag hade varit då. Det är ju sådant man aldrig kan veta men det är spännande att tänka på.
Jag trivs iallafall bra med hur situationen är nu, så länge min hjärna inte kommer fram till någon plan så är detta var jag skall göra ett litet tag till. :)
Kanske får köpa mig en present idag när det ändå är årsdag, och fira lite eftersom jag ändå är ledig också ;) haha.
Ha en bra onsdag.


Nattprat

Är krasslig och ligger i sängen med rinnande ögon och kliande/snorig näsa. Hade ju gjort ett så fint påskris med ägg och kycklingar som hängde i men fick för mig idag att det kanske var den som gjorde det så jag slängde ut den. Mår inte så mycket bättre dock så är väl bara förkyld antar jag.
Skulle jobba imorgon, trodde jag. Det visade sig att jag måste varit väldigt förirrad när jag skrev in mina tider för jag skulle inte alls jobba 9-16.30 som jag trodde. Jag var inte uppbokad alls. Dock rätt skönt att få vila en hel dag för jag känner mig som sagt rätt sleten.

Skall sova ut nu och hoppas att natten blir smärtfri. Har den senaste veckan sovit väldigt dåligt. Vaknat flera gånger, täcket och filtarna ligger nedslängda på golvet - de som annars brukar ligga på exakt samma ställe när jag vaknar. Typ!
Sover ändå mina åtta timmar och ibland någon mer men är lika trött för det. Har haft svårt att gå upp med. Vill bara fortsätta ligga och dra mig.
Har inte varit ute och promenerat eller något sedan jag fick så ont i benen sist. Kanske det som fattas, hade ju kommit in i en bra rutin med promenader innan men sen jag fick läkartid har jag inte haft lust. Önskar den var nu och inte 16 april så man slipper vänta. :(

Hur tar man sig ur en tråkig och deppig negativapiral??? Vill vara pigg och positiv nu, att det skall hända massa bra saker!

Godnatt.


Glad, omtänksam kvinna 22år
På min blogg bjuder jag på allt ifrån vardagsliv till film och fotografering.

Ett halvår har gått sedan jag kom hem från Australien och nu är de dags igen! Titta gärna i Arkivet för att ta del av min tid där. Den 30e Juli flyger jag till England för omgång 2 av att vara AuPair. Binfield heter staden jag kommer bo i och de ligger ca en timme utanför London. Familjen består av mamma, pappa, Molly 13 och Henry 11! Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt äventyr, de här kommer bli fantastiskt!

Jag drömmer om att få flytta till något coolt land där jag skall arbeta med något som verkligen passar mig. Dock har jag ännu inte kommit på vad detta yrke är men vem vet vad framtiden har att erbjuda.


En öppen dagbok om mig och mitt liv för att kunna minnas och gå tillbaka när åren går ..


Jag skriver om det som faller mig in och titt som tätt slinker det in lite bilder också. Dessa tas med min Canon EOS 7D (alt. iPhone 4).

Att resa är det roligaste jag vet och jag kommer försöka ge mig ut i världen så mycket som möjligt, så länge jag hinner och kan!


".. to make each day count!"