Dinner with a friend

Har spenderat helgen hos Amy.
Fredag kväll kollade vi på burlesque ihop och var sedan så trötta båda två så vi somnade.
Lördag körde vi frukost på maccas, hasbrown, apelsinjuice och egg mcmuffin ;) mums.
Sedan promenerade vi till shopping centret och kollade runt lite. Amy behövde köpa en present till sitt barn hon tar hand om som fyllde år. Och jag behövde köpa medicin. Har dragit på mig en förkylning som heter duga och har ont i huvudet, snorig näsa, ont i halsen och allmänt slö. Inte alls roligt.
Vi promenerade runt i staden lite och satte oss sen på en bänk och bara njöt av de fina vädret och pratade om allt och ingenting.
På eftermiddagen gick vi en 2h lång power Walk. Skönt som bara den! Men vi hade båda ont i fötter och ben efter de. Är knappt van vid att gå så länge, brukar ju mest springa nu och de känns mer naturligt.
Till sist så avslutade vi kvällen med middag på The Irish. Potatisklyftor till förrätt och jag tog kyckling Caesar sallad efter det. Hur god som helst.
Amy åt en pizza men efter som jag knappt kunde andas pga min blockerade näsa tog de mig så sjukt lång tid att äta färdigt min sallad. Servitrisen kom och hämtade amys tallrik (vilket jag hatar när de gör. Vänta tills alla är färdiga för tusan!) och sen grabbade hon tag i min tallrik också (hade tagit en paus i mitt ätande för att andas ;) haha) och jag får säga till henne att "nej, jag är inte alls färdig!?!"
Vet inte om hon skämdes sedan för de var en annan tjej som kom och dukade av när jag faktiskt var färdig.
Jag tycker mycket om The Irish både som pub och restaurang men ogillar starkt att de kommer och kniper tallriken direkt från den som är färdig.

Nu mina vänner skall jag ta och åka iväg till dammen! Hörs senare. Hoppas jag kan få tid till att redigera lite bilder från när vi var ute i comet i torsdags.


Vecka 1, skollov

Hej! Sitter i Amy's rum och väntar på att min familj för v. 2 skall höra av sig och hämta upp mig. De skulle ut till dammen idag och grilla och fiska och de frågade om jag ville följa med. Tackar man ju självklart inte nej till ;) har varken åkt båt eller fiskat här i aus ännu så de skall bli spännande.

Jag saknar den första familjen jag var i. De var verkligen underbara människor och redan första dagen, när de hämtade upp mig kändes de bekvämt och bra. Jag och mamman, Skye, har pratat oändligt mycket denna veckan - vi klickade verkligen. De är genuint snälla och tänker på mig och vad jag vill osv. Vi hade samma tankar och värderingar och om vad de förväntar sig av mig.
De var mitt uppe i att flytta så på fredagen hjälpte jag dem med det och i de gamla huset har de varit kaos så jag har mest städat i köket och diskat. De var enormt glada över att bara diskmaskinen var urplockad när de kom hem från jobbet.
Har haft en fantastisk första vecka och skapat vänskap som jag hoppas kommer hålla. De sa att de skulle komma till Sverige och besöka mig!! Kul!


Wake me up

 
 
ååh underbara musik!
Fruktansvärt bra låt detta.

Nedräkning

21 dagar till jag firar 6 mån i Australien
23 dagar tills Florence kommer tillbaka
25 dagar till jag och Florence åker mot nya äventyr. Mot oändligheten och vidare!!!

Igår blev de bestämt.
Florence kommer tillbaka den 21 juli med sin familj och stannar till den 23. Tidigt på morgonen åker vi mot nya äventyr. De blir Airlie beach först i 4 dagar och sedan mot Cairns.
De kommer bli hur roligt som helst och jag är verkligen så himla taggad.


Senaste dagarna

Hej!

Jag har varken haft tid eller särskilt bra internet för att kunna uppdatera något under de senaste dagarna.
Söndag eftermiddag kom min "nya" familj och hämtade upp mig. Jag skall stanna hos dem denna veckan för skollovet.
Då Jackie är hemma under lovet sa hon att jag kunde göra som jag ville - jobba någon annan stans, resa eller vara hemma och få halv lön. Men att stanna hemma i två veckor och inte göra någonting speciellt kändes inte sådär himla roligt. Istället bestämde jag mig för att lägga till en ny erfarenhet på cv't och jobba hos andra.
Jag bor hos en familj som består av mamma, pappa, dotter 11, son 8, son 3, och minste är ca 8 månader kanske? Vet faktiskt inte hundra.
Dagarna hittills har varit väldigt easy going. Jag har inte behövt vakna alldeles för tidigt, de har lagat frukost till mig - har fått äggröra en dag och stekt ägg och bacon en annan. Hur lyxigt som helst. De minsta går på daycare fortfarande så jag tar bara hand om de äldre och de är hur Goa som helst och inga problem att ta hand om.

Jag känner mig så omtyckt och välkommen i denna familjen. De är så himla lätta att prata med, vi har samma tankar och värderingar och allt verkar stämma mellan oss.
Så himla skönt!
Idag har varit lugnt, pappan var hemma för han har pajat sin arm. Så vi har liksom bara tagit de lugnt. Han tog barnen till affärerna på förmiddagen så jag kunde ta en springtur (huur snälla!?). Och sen har vi spelat kinect och gått promenader och sånt. Lugnt och hur gött som helst.

Juste! Fick pengar så jag och de äldsta kunde gå på bio igår också!! Awsome.
Vi såg epic. Den var faktiskt himla bra tyckte jag! :) cool film.

Hör av mig mer i helgen då jag stannar hos Amy och där har jag bättre internet.

https://cdn1.cdnme.se/430749/7-3/pic_51cac6b29606ee49823b2d8e.jpg" class="image">


Utgång

I fredags blev de party och som jag hade längtat. Blev ju inget förra veckan (förutom lite drinkar och prat med Amy på lördagen) eftersom jag var i Chinchilla på fredagen.
Vi var hos Jessie och förfestade eftersom hennes värdföräldrar inte var hemma under helgen. Vi pratade och skrattade och spelade spel innan bussen kom och hämtade upp oss. Började på the irish som vanligt. Jessie bjöd på tequila shot och när jag svepte den insåg jag att de här kommer bli en galen kväll! Haha. Och ja, de blev de också. Minnesluckor, blodig klänning (hur gick de till!? Inga sår på mig men de var fläckar på min vita topp i både armhålan och på sidan :s), har en video på när vi fick en kille att breakdansa för oss! haha. Herregud. De var hur roligt som helst och jag var full och glad. Så det skall vara när man är ung, inga bekymmer ;) haha.
Får se när nästa gång blir men innan jag åker nästa månad måste de bli i alla fall. Amy fyller 20 den 26 (herregud vad skall jag ge henne?) och jag firar ett halvår i Australien den 19e. Tydligen skall the star (en klubb) ha vinterparty också den månaden med fake snö osv. Tyvärr måste jag erkänna (jag har inte tyckt om the star innan) men de var verkligen fullpackat i fredags, emerald var helt tomt. Så de får bli star i framtiden efter the irish.
Så jag antar att de blir ett par utgångar i Juli också. Men får försöka hålla mig lite, måste tänka på formen och löpningen nu inför racet i slutet av Augusti ju.
 
 
Hade ungefär hundra sådana här bilder på min telefon efter denna kvällen!
 
Ingen aning vem detta är med mig och Jessie! Sid från ice age!?? hihihi
 

Psychic reading

De blev ingen Reading i Onsdags så vi körde igår istället.
Jag sov hos Amy och på morgonen tog vi de bara lugn och försökte återhämta oss från fredagkvällens bravader. Jag hade hur roligt som helst och behövde verkligen en sådan kväll. De var fantastiskt skoj. Dansade som aldrig förr, hahah.
 
Vi kollade på lite serier, köpte frukost på Donken och kollade också på Pitch Perfect. Sen bestämde jag att vi skulle upp och röra på oss lite, vi gick på en halvtimmes promenad vilket jag tyckte var himla skönt. Efter detta gjorde vi iordning oss och gick mot city hall för att göra denna readingen.
Jag såg verkligen fram emot det och när vi kom dit så fanns de en dam som var ledig, man fick välja vem man ville gå till men jag var för ivrig för att vänta.
Damen började med att fråga vad jag hette, hon tyckte det var ett ovanligt namn och jag svarade att jag är från Sverige.
Det första hon frågade mig var om jag kände någon som bodde i en fiskarestad. Jag fick tänka lite men sedan vad min hjärna sa var min morfar. Han bodde i Göteborg. Jag Älskade min morfar. Jag kommer ihåg när jag var liten och han kom och besökte oss. Vi träffades enbart när jag var väldigt liten men jag kommer så ihåg att jag tyckte om min "moffa". Han var stor och rund, rökte alltid och drack väl en hel del också. Men han var sådär mysig som bara en morfar kan vara.
Hon talade i alla fall om för mig att han fanns omkring mig. Hon frågade om han brukade kalla mig "sin pärla" men de är inget som jag kan komma ihåg. Hon förklarade att han var väldigt ledsen och ville be om ursäkt för hur allt slutade och att han saknar mig.
Allt detta gjorde mig väldigt känslosam och mina tankar var inte riktigt på rätt ställe under resten av readingen kände jag. I slutet sa hon att han var tillbaka och sa något på ett främmande språk, hon frågade hur man sa Good bye och jag svarade Hej då. "Ja det är vad han säger" (men jag vet inte om det är något jag tror på eftersom jag gav henne ordet liksom).
 
Jag var aningen "besviken" när jag lämnade av den anledningen att jag hade trott att hon skulle veta så mycket mer och kunna säga så mycket mer klockrena saker liksom. Men istället pratade hon mest om min framtid. Vilket såklart också var intressant men jag var inte alls inne på samma spår som henne. Eftersom jag redan har planerat hur min framtid, fram till slutet av nästa år skall se ut så stämde ju inget alls av det här om man säger så.
Hon sade i alla fall att jag skulle vända mig till government sidor och söka jobb inom barnomsorgen. Att jag skulle få svar från två familjer och att jag skulle bestämma mig och ta de som betalade mest (vilket hon tyckte var vettigt för båda familjerna skulle vara precis lika bra och snälla). De skulle ha två eller tre barn och vara diplomater. Jag skulle inte bli förvånad om de skickade sitt privatplan för att hämta upp mig och jag skulle trivas väldigt bra. MEN de skulle vilja ha mig på ett kontrakt för antingen två eller tre år (jag vill inte stanna i aus i tre år till!?).
Hon sade också att inom två år skulle jag träffa mannen jag skall gifta mig med. Han skulle vara militär - löjtnant. Spännande!
Andra saker som hon sade som stämde bra var att jag inte haft en bra vecka (vilket jag inte hade haft), att jag alltid oroar mig mycket och att jag skulle sluta med det för allt kommer att lösa sig för mig, hon sa att jag tyckte om språk och att jag skulle ha tid att lära mig ett eller två språk till (vill ju åka till Spanien nästa år), dock var detta tillsammans med barnen i familjen jag tydligen skulle jobba med.
 
I slutet frågade hon om de var något jag ville fråga men jag kunde verkligen inte komma på någonting. Så jag var typ klar efter 20 minuter när man skulle få en halvtimme ... tyckte damen kunde gjort något annat för mig de sista tio minuterna då och liksom kanske "sett" något mer eller läst min hand eller vad som helst. Men jag fick tacka för mig och resa mig och gå.
Så både bra och dålig upplevelse. Jag ångrar mig inte alls, hade bara andra förväntningar. Skulle gärna vilja gör något liknande igen dock! Tycker det är otroligt fascinerande.

Party

Utgång ikväll. I sann midsommar anda skall jag inte hålla tillbaka för fem öre. Behöver en riktigt kanon kväll och jag är så taggad just nu!!
Ses i dimman
Ha en fin midsommar


Torsdag

Jag tror alla börjar känna av att de är lov nästa vecka. På något sätt har de gjort mig tröttare också även fast jag inte skall vara ledig, konstigt!?
Annars vet ni den där känslan innan man skall få semester, eller veckan innan skolan slutar. Då man redan på måndagen har gått in i semestermode och bara lullar runt och inte gör något vettigt. Typ så känner vi alla i den här familjen just nu. Jag är trött hela tiden. Har aldrig förut i denna familjen haft en nap mitt på dagen men två gånger denna veckan har jag och Darcy somnat mellan 1-1,5h. Och idag somnade han när vi kom hem från att ha lämnat Lindsey på skolan och har inte vaknat än! Lillen måste vara helt slut, kanske förra veckans resa äntligen kommit ikapp honom!? Vem vet. Jackie sa också imorse att hon var så himla trött, bara gäspar hela tiden och känner sig inte utvilad.
Skönt för dem att ha två veckors ledigt nu .. själv skall jag fortsätta jobba ända till mitten av September SEN blir de bara fokus på att hitta någonstans att ha lite ledigt på. Gött. Kanske har några dagar innan vi börjar jobba uppe i Cairns som blir lite lediga iofs, de märker vi. haha.
Ha en bra torsdag där hemma!

Chinchilla dag 3

Fredagen spenderade jag med Jackie och barnen och vi träffade på typ alla deras släktingar eftersom det var vår sista dag innan hemgång.
Jag tycker de är lite olustigt att hänga med och träffa gammelmormor osv eftersom jag inte känner dem, och för att Jackie vill prata med dem om allt som händer osv och då blir jag ju bara sittande typ.

Vi började i alla fall med frukost på samma ställe jag var och åt dagen före. Helt okej frukost där så de blev samma för mig, en frukost wrap med bacon, ägg och hashbrown (typ potatisbulle fast plattare). Vi åkte till Nana och sa hejdå till Jackies systrar som skulle åka hem och sedan åkte vi till affärerna och kollade runt lite. Jag köpte mig en Kabinväska äntligen då jag har ordnat så att min stora väska kan skickas hem med Florence föräldrar. Älskar min rosa resväska men den är alldeles för stor och otymplig för alla små resor jag skall göra nu i framtiden. Så de blir en kabinväska och sedan skall jag också köpa en ryggsäck.
Vi lunchade med Allan på ett ställe som hette Saltys, de hade de godaste pommes jag någonsin ätit!! Skulle nästan göra om resan bara för att få käka lite mer pommes därifrån ;) haha ..
 
Sen åkte vi till Cam's gammelmormor och hälsade på, men barnen var helt hyper och hoppade runt och var galna så vi stannade inte så länge där. Vilket var skönt enligt mig, jag trivs inte så bra med gamla människor och på vårdhem. Något speciellt med de som gör mig obekväm, och speciellt när de då inte heller är mina släktingar. Men de var bra för familjen att träffa henne antar jag eftersom hon är väldigt gammal och de inte hade setts på i alla fall två år.
 
Tillbaka till Nana's och eftermiddagen var den längsta i mitt liv. Satte mig med barnen och kollade film för att få timmarna att gå lite fortare. Kallt och rått som bara den i huset vi skulle sova i. Jag gick och la mig typ nio och hade leggings, tröja, hoodie, halsduk, sockar, täcke och en filt på mig och frös ändå!
Klockan ringde vid fyra och kvart i fem var vi iväg för resan hemåt.
Vi stannade på McDonalds för frukost i Roma och träffade Camerons syster och hennes barn. Sen fortsatte vi hemåt och var hemma runt halv ett. Lång, seg resa hemåt med en gnällande Darcy i stort sätt hela vägen, ylade och gnällde för ingenting. Lindsey hade vi matat med åksjuketabletter så hon sov i stort sett hela vägen hem. haha. Hon klagade ju hela resan ned att hon var åksjuk så nu tänkte vi lite i förväg och de hjälpte. Skönt!
 
Darcy och Jackies syster Bec
Nana och Hannah
Kommer inte ihåg namnen på barnen! haha. Från v, killen i orange tröja är Bec's son, plus den lilla han håller och den äldsta killen är också Bec's. Killen i gul tröja är Hannahs, och också den lille som Lindsey håller.
Dechlan
Kallt, jo de kan man säga! Samma temp inomhus också ;)
Frukost på donken!!! MUUMS Hashbrowns!!
 
 
 

Under eight

Idag var de en speciell dag för alla barn under åtta år på lindseys skola.
Föräldrar och syskon var välkomna att kolla in vad de skulle hitta på. Jag och darcy skulle egentligen till mainly music men Lindsey blev ganska upprörd över att varken mamma eller pappa kunde komma och besöka. Så vi bestämde att jag och darcy skulle dit och säga hej.
De hade ansiktsmålning, brandkåren och polisen var där, man kunde bygga flygande drakar och massa annat.

Darcy ville ha ansiktet målat och fick en fin regnbåge på kinden men typ direkt när vi gått där ifrån tog han armen och gned bort all färg och blev sedan ledsen för att de inte var med mening. Haha. Så vi gick tillbaka och han fick en cupcake på andra sidan som har hållit sig ganska bra.

I övrigt är de en lugn dag.
Jag känner mig sliten typ. Haha.
Arg och irriterad över allt utan någon anledning egentligen. Jag vet inte varför och de stör mig men jag känner mig bara arg. :( usch.
Skall direkt ut på en lång promenad/löp tur ikväll. Utan stress och bara spendera kvällen för mig själv sedan.
Igår var jag så irriterad för då hade jag barnen på fotbollen och kom inte hem förens tio i sex. Vi skall enligt schemat äta mellan sex och halv sju för att barnen skall hinna se lite tv och komma i säng i lagom tid. Men igår hade min värdmamma bara suttit vid datorn medan jag var borta och maten blev inte klar förrän strax efter sju. Hungrig var jag som bara den. Och sedan tar de så lång tid på sig att äta, barnen alltså, så innan alla rutiner efter maten var klara blev klockan nio och de somnade inte på direkten heller.

(Ni hör ju hur jag låter .. Gnäller och gnäller. Haha)

Nu kollar vi på film igen. Försöker annars undvika det för de är verkligen de enda de gör på helgen men när jag är så här seg själv så orkar jag inte hitta på något annat. :(


Countdown

Jag älskar att räkna ned dagar till spännande och roliga händelser. De gör mig lite mer "sane" just för tillfället också. Så här får ni ta del av hur de ser ut i min nedräkningskalender just nu:

- 2 dagar till midsommar
- 30 dagar till jag har varit här i ett halvår.
- 37 dagar tills Amy fyller år
- 43 dagar till jag och Florence åker mot Cairns
- 67 dagar till racet. 10km!!
- 89 dagar tills jag fyller 22år.
- 115 dagar kvar tills de endast är 100 dagar kvar på mitt Australien äventyr.


Brisbane

När jag åkte hem från nsw stannade jag en natt i pacific fair innan mitt flyg skulle gå tillbaka mot Emerald.
På bussen ut mot pf mötte jag en ung tjej och hennes killkompis. De hjälpte mig med min tunga väska och vi började prata. Hon verkade hur trevlig som helst och frågade om telefonnummer och Facebook. Vi har chattat lite sedan dess och jag frågade för ett tag sedan om hon kunde visa mig runt i Brisbane när jag kommer dit.
Hon verkade hur glad som helst och erbjöd till och med att jag kunde bo hos henne om jag inte hittat någon stans att bo ännu. Så nu är jag taggad på detta också!!! Ååå vad skoj! Det är sånt här som är så underbart härligt med att resa. Att man träffar så mycket folk som är så open minded och de flesta jag stött på här är väldigt hjälpsamma. Säger man att man skall någonstans och de råkar ha släkt där eller känner någon så är de aldrig sena på att erbjuda sig att höra efter om man kan få någonstans att bo. Brisbane om några månader då!! Wihoo!


Power nap

Jag och darcy bestämde oss för att kolla på film efter lunch men de tog inte lång tid innan båda somnade på madrassen och sov som stockar. Katten kom och anslöt sig till oss också.
Sådant man behöver ibland - en liten power nap. Nu måste jag strax väcka honom dock för vi måste åka och hämta på skolan.


Tisdag förmiddag

Kom nyss tillbaka från parken. Har fixat nästan all tvätt och nu har vi lunch. Sallad och lillen ville ha en macka. Haha.
Har verkligen ingen energi alls idag. Usch. En sådan jobbig dag.
Men jag fick höra att en av de andra AuPairerna hade varit på en psychic reading igår och tydligen var de väldigt bra. Jag vill sååå gärna gå!! De kostade ganska mycket men har aldrig gjort något sådant innan men har alltid velat så skall nog passa på! :) haha.
Jessie hade fått frågan om hon träffar någon här och det gör hon. Tydligen sa kvinnan att de kommer gifta sig och att Jessie kommer lämna Australien först men sedan komma tillbaka hit och stanna för gott. Haha. Va härligt!!
Undrar vad jag kommer få för information. Spännande ,)


Godmorgon!

Tisdag idag.
Dagen kommer bestå av parkhäng, tvätt och sen fotbollsträningar ikväll.

Skall strax åka och lämna Lindsey på hennes skola och sedan skall jag och darcy handla mjölk för den tog slut i morse och jag har inte ätit frukost ännu.
Jackie handlade igår och har kommit in i en nyttigvana vilket känns bra. Så hon ordnade en sallad till mig för lunch idag och sen hade de handlat massa grönsaker och annat bra. Bra flingor också. Så när jag kommer hem blir de flingor och ett kokt ägg efter det. Skall köpa mig några grova frallor för dagarna som kommer också, vill verkligen sluta äta vitt bröd.


Träning

Kämpandet mot 10km racet fortsätter.
Gav mig iväg sent idag på en runda för föräldrar kom hem sent. De var på väg att bli mörkt men jag kände att jag var tvungen att röra på mig och jag är så glad att jag gav mig iväg.
Ca 3km till en punkt. Sen vände jag, gick i knappt fem minuter och sprang resterande av vägen hem igen.
Snabbt, relativt lätta ben, bra andning. Pushade mig själv som bara den och intalade mig att jag är stark!!!
Så in i Norden stark! Och jag skall klara detta. Så är de bara.


Chinchilla dag 2

Torsdag i Chinchilla var helt okej till en början!
Vi starta dagen med att bli avsläppta vid ett litet café där jag och barnen hade frukost ihop. Jackie och hennes systrar åkte ut till Dolby(alt, Dalby!?) för rättegången och de skulle inte komma tillbaka förens till eftermiddagen. Efter vi beställt och börjat vår frukost anslöt sig Camerons pappa Allan och hade också lite frukost med oss. Han var en väldigt trevlig man, men väldigt strikt och tyckte inte alls om när barnen gapar lite för högt osv. De kändes skönt för jag kunde köra mitt race med hur jag uppfostrar barnen medans han var med. Han slängde in en "shut up!!" emellanåt när de blev för tjattriga och gav Darcy en hurring när vi var i en av affärerna och han höll på att bryta ut i ett tantrum.
 
Vi åkte ut till Allans farm på förmiddagen och kollade in hur de såg ut. Väldigt intressant att jämföra med vad jag anser vara en farm från vad jag upplevt i Sverige liksom.
Jag körde och körde och ca 40 minuter senare var vi väl framme. Allan pratade hela vägen om vilka som bodde på olika farmar under vägen dit. Han pekade och sa att "här bor den här människan som jag känner" och jag tittar ut genom fönstret. Allt jag ser är kilometervis med gräs. HAHA. Men tydligen så bodde den här mannen i ett hus längre bort. Hade fått ta fram kikaren om jag velat se huset. Jag frågade hur stor farmen var och han svarade mig att det bara var en liten en, ca 1000 hektar (!?!?) "vad vi kallar för Paddock, haha", för den farmen som Allan jobbar på ägde ca 1500-2000 hektar. Lustigt. I alla fall, vi klappade på hästar och hundar. Han hade en otroligt fin hingst där som hette Shady, den hade han tydligen höga förväntningar för men Cameron sa att den förmodligen skulle bli stående för att hans pappa alltid säger så mycket men de blir aldrig av. Synd. Snygg häst.
Sedan körde Allan bilen och tog oss runt farmen för att kika på kossorna och deras kalvar. Tyvärr hade de regnat som sjutton dagen före så de var för blött att åka in med bilen i hagen och vi såg inga från vägen.
På vägen hem letade vi efter Emus och känguruer och såg en massa av båda. Jag pekade vid ett tillfälle mot något som såg ut som en liten Emu, men då skakade han på huvudet och sa "No, Plain Turkey".
Vi skrattade båda, men hur lätt är de att veta att det är en kalkon och inte en emu!? De såg exakt lika dana ut bara att den här var mindre. aja. Nu har jag lärt mig att de tydligen finns kalkoner som inte ser ut som de kalkoner jag tänker mig utan mer som en mini emu.
 
Tillbaka i staden köpte vi lite snacks och annat för jag skulle spendera eftermiddagen i en park med barnen.
En väldigt fin park med mycket grejer. Så ca tre och en halv timme var vi där innan Jackie sa att de var tillbaka och vi skulle bege oss mot nanas hus.
 
Under kvällen satt vi ute, åt lite middag och de andra drack lite. De var kallt som satan! Ca 10 grader bara och jag frös som bara den. Hade Jeans och hoodtröja och halsduk men frös ändå. Illa!
När klockan var typ elva var vi tillbaka på motellet och jag tog en lång och varm dusch innan de var dags att sova.
 
 

Frukost

Jag är en frukost människa.
Skulle varje dag vilka ha massa grovt bröd att välja mellan, goda färska pålägg, frukt och juice. Men. I detta huset just nu finns de inte alls mycket att välja på. Har ätit mörka flingor med russin i de sista men nu är de slut också. :( och idag skall mamman handla för just nu finns ingenting i kyl eller skafferi.
Vitt bröd är de enda de köper och jag är inget fan av det.
Tycker frukosten är de viktigaste målet och speciellt om jag skall orka med och sedan också för min tränings skull.

Idag blev de gröt.
Jag tycker inte om havregrynsgröt och sådan med sylt och skit. Utan de är pama minutris som gäller med lite salt och en klick smör.
Inte heller världens bästa frukost men bättre än sockriga, honungs puffar med mjölk som gör mig hungrig igen på fem minuter.


The hobbit part 2


Chinchilla dag 1

Onsdag middag åkte vi mot Chinchilla som är staden där båda mina värdföräldrar kommer ifrån. En liten håla där alla känner alla, alla är kusiner och händer det något så tar de inte många minuter innan de är hört över hela staden. Ungefär som vart jag kommer ifrån.
 
Vi lämnade Emerald ca kvar i ett och efter endast en timme fick vi stanna för att Lindsey inte ville sluta skrika. Hon jobbar upp sig själv så mycket i tron om att hon är åksjuk (vilket ingen av dem är) och bad om att få ha rutan nere. Nej, vi kommer inte ha din ruta nedvevad i 130 km/h i sex timmar - de funkar inte så. Då fick hon världens tantrum och skrek i ca en halvtimme innan Jackie äntligen stannade och tog ut henne ur bilen.
Några timmar senare stannade vi i Injune för kisspaus.
Vi stannade också kort på KFC för lite snacks (pommes och nuggets) i Roma, då hade vi åkt ca fyra timmar. Sedan var de bara den sista biten kvar. De kom ett ösregn när de var ca en timme kvar som gjorde att de tog längre tid men tillslut var vi framme på motellet som polisen fixat åt oss.

Syftet med denna resan var att Jackie skulle vittna i hennes lillasysters rättegång mot deras styvpappa. Därför fixade polisen vårt boende.
 
När vi checkat in hoppade barnen i badet och vi beställde kvällsmat. Jag åt en kycklingsallad som var sådär, lite torr och tråkig. Hummus var de till vilket var första gången jag provat och de var inte så dumt faktiskt.
 
Vi skulle snabbt åka och besöka deras nana efter middagen men de drog ut på tiden och när vi kom dit var de redan sent. Vi stannade i någon timme och alla var sedan så trötta så då sa vi att vi var tvungna att åka tillbaka. SJÄLVKLART glömde Lindsey sina gosedjur där så precis när vi är på motellet ringer deras nana och säger detta. Jackie säger att hon kan klara sig utan men när Lindsey hör det börjar hon såkart gapa och skrika om det. SÅ vi får vända och åka och hämta dem ... trodde verkligen mina ögon skulle trilla ur skallen där de sista för jag var så trött och hade verkligen ingen ork kvar. Som tur var så var de bara ca 5 minuter att ta sig tillbaka, men i alla fall.
 
 
"If your going to ride my ass at least pull my hair" och "Cowboys Think 8 seconds is a good ride"
 
 

inspiration

“A passion for life is one of the most attractive qualities in
a human being. If you want a teammate or a life mate who loves
to be around you, all you need to do is love to be around.” - Denis Waitley

Sunshine coast here we come!

 
Gjorde precis klart anmälningen till racet på the sunshine coast!! 25 Augusti smäller de. 10km för mig 21 för Florence!! Nu jävlar kör vi!!
 
 

Chinchilla

Imorgon mina vänner bär de av på äventyr. Jag och min värdmamma och barnen åker mot Chinchilla imorgon vid lunchtid. Kommer inte kunna blogga något antar jag, beror på internet åtkomst osv. Har ju inte varit så bra uppdatering här på sistone ändå men LOVAR att ta tag i det när jag kommer hem från denna resan.
Det tar i alla fall 6h till Chinchilla och där skall vi förmodligen bo hos Jackies mormor. Jackie skall vara vittne i hennes systers rättegång och de är därför vi åker ner dit.
Vi kommer bli borta till förmodligen lördag morgon, kanske kan komma hem på fredag kväll (håll tummarna för jag och Amy hade utgångs planer!!) men vi får se.
På torsdag, dagen för rättegången, skall jag ha barnen hela dagen och jag har fått lov att ha bilen så vi skall på något sätt ta oss ut till min värdpappas pappas gård och ha en heldag där, han har tydligen massa hästar och annat skoj. Så jag hoppas de blir lyckat!
Håll tummarna för att jag inte får en sex timmars bilresa med skrikande griniga barn ;) Kommer vara rätt trött på lördag känner jag redan nu! Söndag lär jag sova heeela dagen. Kommer inte bry mig om att de tycker jag är otrevlig som stannar på mitt rum, här ska sovas de garanterar jag ;) haha.
Nejdå! De kommer bli spännande detta. Få se något nytt. Skall ha kameran med såklart och förhoppningsvis ta massa fina bilder som ni skall få se.
Så vi hörs snart igen!

Nicholas sparks

Såg ett fint citat på instagram från Nicholas sparks och kollade runt lite mer på citat från hans böcker. Mycket fint :)


Quote

"All that we are is the result of what we have thought. If a man speaks or acts with an evil thought, pain follows him. If a man speaks or acts with a pure thought, happiness follows him, like a shadow that never leaves him" – Buddha

Babysitting

Hej!
De har varit lite segt med uppdatering här de senaste dagarna. Men imorgon skall jag jobba med bilderna ifrån Emerald Show och visa er här på bloggen.
Just nu sitter jag hos en familj och passa barn. De har tre stycken och de har varit himla goa hela kvällen. Började vid sju och ca en halvtimme senare skulle den minsta sova, sen vid strax efter åtta gick de mellersta barnet och lade sig och nyss strax efter nio gick den äldsta och la sig.
Jag hittade på routern koden till wifi't vilket är underbart! Så nu sitter jag här med datorn i knät och lyssnar och typ väntar på att tiden skall gå. Bra och lätt sätt att tjäna extra pengar när man är aupair.
Familjen är trevlig också, pappan gav mig en rundtur när jag kom hit och sa att allt i kylen och skafferiet var bara att ta för sig av. Han var väldigt trevlig och visade så gott han kunde och hann med på de 15 minuter vi hade på oss innan deras taxi kom.
Tydligen så fyllde mamman i familjen år och de skulle ut och äta och sedan fortsätta ut på krogen. Förmodligen blir jag kvar här till sent då men allt stänger vid två här så de är inte så farligt. Jag har ju min dator och telefon med mig, plus en bok att läsa. De har ju tv här också men de är så svårt att navigera på andras tvapparater så jag låter den vara ;) haha.
Hoppas ni alla har de bra där hemma och jag skall skriva lite mer imorgon som sagt.

Emerald show

Igår eftermiddag/kväll och hela förmiddagen idag har vi varit nere på showgrounds och the Emerald show 2013.
Något som hålls årligen och jag hade hur roligt som helst.
Attraktioner, matstånd, shower, fyrverkerier, cirkus, hästar, grisar, klappa farmdjur, cowboys, cowgirls och mycket annat.
Kommer andra bilder från kameran som jag hade med under dagen idag men så länge får de bli lite mobilbilder. Filmade lite under fyrverkerierna och de var fantastiskt!!


Familjen

Ibland, vissa dagar, är det väldigt jobbig att vara hemifrån. Bara de faktum att man inte alltid kan få tag på varandra för att de är natt på ena stället och dag på det andra är jobbigt. Att jag inte kan ta upp telefonen och ringa när de är något utan man måste boka in att den här och den här dagen och tiden kan jag prata på skype. Att inte kunna åka och träffas och skratta ihop. De är jobbigt vissa dagar. MEN jag är ändå glad att jag har mina nära och kära och att ni är just de personer som ni är. Jag saknar och älskar er alla otroligt mycket. Tack för allt stöd och alla fina uppmuntrande ord. Det påminner mig om att jag skall ta vara på detta äventyret och ha kul medans de varar!

fyi

Bara så ni vet så tycker jag de är otroligt roligt med kommentarer från er där ute som läser ;) De är rätt dåligt på den fronten just för tillfället ... bara så ni vet .... hihi

Phillip Phillips

 
Å vad jag tycker om när jag upptäcker ny musik som jag kan lyssna på om och om igen! Denna kommer spelas många gånger nu framöver, tröttnar inte. Så fin!! :)

Måndag

Godmorgon.
Har precis ätit frukost och dagen har bara börjat. Snart dags att droppa till jobbet för mamman och sedan skolan för Lindsey. Jag och darcy har kindy gym idag och sedan skall vi nog åka och luncha hos Amy innan de är dags att hämta på skolan. Skönt för då är nästan dagen slut sedan. I eftermiddag skall jag försöka ge mig ut på en löprunda. Sist var jag ute nästan 7km med jogg och pw men de tog ner mitt självförtroende lite istället. För att de kändes som en så himla lång runda och jag nu har blivit övertalad att springa 10km och inte bara 5. Phew. Siktar på att lätt som en plätt klara 4km när denna månaden är över. Och öka i juli till 7 och sen hela augusti jobba på att förbereda för 10km. Jag har så dåligt självförtroende bara. Kan inte se mig själv klara en mil ...

Igår åkte Florence och Denise iväg på sina äventyr och Florence kommer inte tillbaka förens om ca två månader.
2 dagar till the Emerald show.
15 dagar tills jag har varit i Australien i fem månader
17 dagar tills de är skollov och jag skall spendera två veckor med två nya familjer och deras barn. Skönt de ska bli!!! Kommer gå fort som Zlatan!!
(På tal om fem månader så kan jag inte fatta att snaaart har jag varit borta i ett halvår. Herregud. Vart har tiden tagit vägen? Jag har haft så sjukt roligt alltså!!)


Not with haste

 
Your eyes they tie me down so hard
I'll never learn to put up a guard
So keep my love, my candle bright
Learn me hard, oh learn me right

This ain't no sham
I am what I am

Though I may speak some tongue of old
Or even spit out some holy word
I have no strength from which to speak
When you sit me down, and see I'm weak

We will run and scream
You will dance with me
They'll fulfill our dreams and we'll be free

And we will be who we are
And they'll heal our scars
Sadness will be far away

So as we walked through fields of green
Was the fairest sun I'd ever seen
And I was broke, I was on my knees
And you said yes as I said please

This ain't no sham
I am what I am
I leave no time
For a cynic's mind

We will run and scream
You will dance with me
Fulfill our dreams and we'll be free

We will be who we are
And they'll heal our scars
Sadness will be far away

Do not let my fickle flesh go to waste
As it keeps my heart and soul in its place
And I will love with urgency but not with haste
 
 
 

Friends

 
Best friends are the people in your Life that make you
Laugh louder
Smile brighter
and Live better
 
Ha de fantastiskt på er resa!

My aussie girls

 
Imorgon eftermiddag åker de här två goa brudarna vidare på äventyr. De skall resa i tre veckor och första stoppet blir i Sydney! :) Hoppas ni får en underbar resa tjejer och Florence, I'll be seeing ya! Love u endlessly ♥

Glad, omtänksam kvinna 22år
På min blogg bjuder jag på allt ifrån vardagsliv till film och fotografering.

Ett halvår har gått sedan jag kom hem från Australien och nu är de dags igen! Titta gärna i Arkivet för att ta del av min tid där. Den 30e Juli flyger jag till England för omgång 2 av att vara AuPair. Binfield heter staden jag kommer bo i och de ligger ca en timme utanför London. Familjen består av mamma, pappa, Molly 13 och Henry 11! Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt äventyr, de här kommer bli fantastiskt!

Jag drömmer om att få flytta till något coolt land där jag skall arbeta med något som verkligen passar mig. Dock har jag ännu inte kommit på vad detta yrke är men vem vet vad framtiden har att erbjuda.


En öppen dagbok om mig och mitt liv för att kunna minnas och gå tillbaka när åren går ..


Jag skriver om det som faller mig in och titt som tätt slinker det in lite bilder också. Dessa tas med min Canon EOS 7D (alt. iPhone 4).

Att resa är det roligaste jag vet och jag kommer försöka ge mig ut i världen så mycket som möjligt, så länge jag hinner och kan!


".. to make each day count!"