What would you do if you weren't afraid?

Idag har jag sökt drömjobbet, drömmen för mig iallafall! Håll tummarna. ❤️

.........

Vad händer egentligen när man kommer hem från ett år utomlands? 
Jag har bara varit vaken i typ en och en halv timme och redan känns det som att denna dagen kommer bli rutten. 
Varför ändras man så himla mycket. 
Jag pratar inte alls lika mycket med mina nära och kära här hemma så som jag gjorde när jag var borta. Är de bara för att man finns tillgänglig nu? Jag är lika dålig själv och tycker inte att jag hör av mig. Jag vill men just nu har jag ingen enerig. 
Jag har så himla dåligt samvete för tillfället eftersom jag fortfarande t.ex. inte har varken ringt eller besökt min farmor sen jag kom hem. 
Det enda som går runt i mitt huvud är att de inte ringt tillbaka från jobbet jag sökte, vad skall jag göra med mitt liv, hur skall jag komma tillbaka till att vara glad och lycklig igen när jag känner att jag är på fel plats på jorden. 
 
Idag är det fredag iallafall. Jag vill baka bullar, har haft baksug i flera dagar. De kanske få mig att tänka på något annat för en stund. 
 

TravelKanada
Grekland
Nya Zeeland

Jag blir nog inte kvar i Sverige mer än ett år. 
Jag vill verkligen iväg igen. Frågan är bara vart de bär denna gång. 


Glee

Häromdagen började Glee igen efter uppehållet! Detta var min favoritlåt från avsnittet, kul med en discoversion av låten :) 
 
 

Phriday


Inga samtal idag heller :( 
Men imorgon är de fredag och jag har redan gjort färdigt spanskan för veckan så nu är de bara att invänta helgen. 


SnartSnart är de ny månad. 
Hoppas den blir bra!

Smile"You are never fully dressed without a smile" 

Idag börjar Glee igen! :D

Jason

 
 
Jag vet inte varför denna låten har blivit en sån favorit för mig. Den är ganska Corny egentligen och har ju absolut inte världens mer fantastiska text. Men de är ändå något som gör att jag gillar den, kanske för att de är Jason ;) haha. 

Intervju #2

Ikväll åkte jag ut till Åsundsholm för arbetsintervju nummer 2. Det kändes inte lika bra som min första intervju då jag tyckte att frågorna, även om de var simpla, var svåra att svara på. De kunde liksom bli så himla mycket utav frågorna så de var svårt att veta vart man skulle börja någonstans. De var liksom inte indelat i kategorier på samma sätt som jag upplevde de på den första intervjun. Så jag tyckte att denna var lite svårare men jag hoppas att de gick bra ändå och att jag snart kan få svar ifrån båda intervjuerna. 
 
Spanskan idag gick helt okej. De var inte mycket uppgifter första veckan men jag tyckte infokomp sidan var lite svår att förstå. Kommer väl in i rutinen snart. 
Jag har sökt ett till jobb idag också, extra på helger vilket kan vara bra om jag skulle få de första jobbet. KOM IGEN NU UNIVERSUM! Ge mig detta!! 
Rätt soft dag, en fin dag faktiskt! Sov ut, åt frukost, hämtade min bok på biblioteket, sökte jobb, gick ut och körde ett intervall pass (första gången jag trodde jag skulle kräkas av träning!!), kom hem och åt jättegod lunch som mamma gjort, gjorde sedan iordning mig för intervjun och åkte ut mot Vegby. Trevlig har kvällen varit hemma med mor också! :) Fin måndag.
 
Hur har er måndag varit? 

Want

Å! Denna står högst upp på min önskelista just nu. En digital polaroid kamera från coolstuff. Kostar dryga 2500kr ..... Men Gud vad roligt de hade varit. 
Mys

Ikväll är de myskväll hos Florence. Jag stannar här till lördag förmiddag och bara njuter av de fantastiska sällskapet. 

.
Mys med katten

Dagen har varit fylld med sport. Sverige spelade hockey på morgonen och sedan var de herrarnas stafett och efter de spelade Ryssland mot Finland i ännu en hockey match. 
Jag vet att jag skulle bojkotta os men hockey är lite för jobbigt att ge upp. 
Annars har de inte hänt mycket på någon annan front. Inga nya jobba att söka, inget nytt från arbetsintervjun ... Inte fått svar från någon av de personer som annonserat om de kursböckerna jag behöver. Värdelös dag. 
Katten kom och mös med mig lite under hockeyn iallafall. De var fint. Dagens höjdpunkt. 
❤️


Har myst ned mig i sängen med Vägen till Eldorado (min favorit film) på ipaden. Trodde de var hockey klockan sex men de kanske är imorgon. 


Spanska

Idag var jag på Tingsholm för att prata med studie och yrkesvägledaren där om att plugga på distans. 
Engelska kurserna som jag ville läsa var redan de jag hade läst på gymnasiet så jag valde spanska istället. På måndag börjar jag att läsa spanska 1 på heltid. Kursen skall ta fem veckor och sen direkt efter de hoppar jag på spanska 2 på ytterligare fem veckor. Den 2a maj kommer jag att vara färdig! 
Varför jag bestämde mig för detta var i och med jobbet som jag var på intervju för i onsdags. Då jag var tvungen att ha en annan huvudsaklig sysselsättning och jag kände att plugga något faktiskt hade varit roligt. På en kortare tid ;) nu väntar jag bara på att höra tillbaka från henne jag var på intervju hos med positiva besked. Jag hoppas verkligen !!!! Jag får detta nu. 

Håll tummarna för mig!Drömmar

I natt har jag drömt sådär himla konstigt igen. Jag kommer verkligen ihåg vad de handlade om och det var väldigt väldigt konstigt. 
För de första så simmar jag i en pool fram och tillbaka. Jag stöter sedan på ett par nycklar som någon kastat i poolen. Nycklarna går till ett kassaskåp som tillhör ingen mindre än .... Eva Braun!? Jag kommer ihåg att jag har hört de namnet så många gånger under min dröm inatt. Vilket är väldigt konstigt tycker jag. 
Även fast jag har nycklarna så kan jag inte öppna skåpet och det är där drömmen slutar. 
 
Som vanligt kollade jag upp i mitt lexikon vad allt kunde betyda och så här stod de:
 
Swimmingpool
Att drömma om en pool fylld med vatten är tur. Det symboliserar att du kommer finna mycket glädje och njutning i vänskap, kärlek och giftemål. 
 
Nycklar
Att drömma om nycklar kan betyda oväntade ändringar. Att hitta nycklar betyder frid inombords och uppiggande vändningar i affärsangelägenheter. 
 
Kassaskåp
Ett skåp som används för att skydda värdesaker (jag antar det men eftersom jag inte fick öppnat det så vet jag ju inte) är ett gott tecken och betyder säkerhet i ditt liv. 
 
Så ... Allting verkar ju peka mot en ljusare framtid snart inom jobb, vänskap och kärlek. Jag hoppas verkligen det! Jag behöver ett jobb så att jag kan börja komma på fötter! 
 
Konstiga drömmar man kan ha va?

?

 
 
Jag funderar på att färga håret lite lite mörkare till nästa gång. Min blonda färg blir aldrig riktigt bra och håller inte alls länge så jag får en ful utväxt. 
Jag är ju faktiskt ganska mörk blond från börja så de blir säkert mycket bättre och naturligare med utväxten. 

Träningsmusik

 
 
 Min nya favoritlåt när de gäller löpning/powerwalks - får sån energi! Riktigt bra. 

Fredag

Ibland är de skönt att vara sin egen chef (haha), för idag bestämde jag mig för att ta ledigt från jobbsökandet och ha långhelg. Igår sökte jag två nya jobb och jag fick också ett mailsvar från ett av jobben jag sökt där de sa att de ville att jag skulle komma på intervju den 24e. 
Känns som jag börjar få lite flyt. Skönt när jag nu bestämt mig för att lugna mig lite och stanna hemma en liten stund. Då vill jag ju såklart få jobb och en egen lägenhet så snabbt som möjligt. Jah är så inne på en egen lägenhet just nu ... Gud va roligt de hade varit. 

Å juste. Glad alla hjärtans dag till er också. 
Perth

 
 
Här är bilderna som jag tog från Kings Park över Perth skyline dagen innan jag åkte hem. Vackra Perth! Jag saknar verkligen Australien så himla mycket. Ibland önskar jag att tiden inte hade gått så fort ;) 

Intervjun

Klockan tio idag var de dags för min intervju. 
Jag möttes av en supertrevlig tjej som inte var mer än något eller några år äldre än mig. Vi satte oss i ett litet rum och pratade i typ en kvart, hon ställde sina frågor och jag svarade så bra jag kunde. Jag tyckte själv att detta var en av de bättre arbetsintervjuerna jag gjort, den var enkel och "easy breasy" - skönt. Dock blev jag lite fundersam efteråt med tanke på att den var så kort. Men hon hade ställt alla sina frågor och jag hade ställt alla mina och vi hade pratat lite emellan så allt var liksom färdigt. Dock är "problemet" att jag måste ha en annan sysselsättning om jag skulle få jobbet. Så jag har ringt till komvux idag för att försöka få klarhet i om jag kan läsa lite på distans. Vill gärna läsa lite mer engelska och de hade Engelska 5,6,7 på distans. Vill bredda mitt ordförråd och kunna prata lite mer business talk så de hade varit otroligt kul för framtiden! 
Jobbet är i Timmele av alla ställen. Städning av kontor varje dag 14-18. Helt okej för mig till en början. Såklart kommer jag att söka annat också för jag vill ju faktiskt kunna skaffa mig en egen lägenhet om jag nu skall stanna i Sverige ett litet tag. 
Iallafall. Besked i nästa vecka och kanske att de blir en till intervju med själva företaget om jag är aktuell för de. Håll tummarna för mig. 
 
 


Intervju!

Jag skall på intervju i Borås imorgon! :D yei! 
Jag ser ljus i tunneln. 
 
Förmodligen bara deltid MEN jag är lycklig över allt jag kan få. Jobbet är i Ulricehamn men kontoret ligger i Borås så det är där jag skall på intervju. 

An unexpected journey
Precis så jag känner. 

We were rich

 
 
 Jag hörde denna låten igår från Mark. Ny låt. Som vanligt så kunde jag inte hålla mig, log till öronen och grät lite grand. Så fruktansvärt fin låt. Jag kan inte fatta att jag sett honom live i Brisbane. En av de bästa dagarna i mitt liv. ♥
 
Well it's funny how, a memory
Can leave you breathless and on your knees sometimes
And it's funny how, a memory
Can take your heart and turn it all around

Like you and me in the night baby
Summer breeze and the white moon
Our tinsel blanket full
Feet drop soft in the sand darling
Rough and soft in my hands darling
My memory oh so true

And we were rich that night
Spending all our time
We were happy fools
Making all the rules

Well it's funny how, the mind replays
The things we miss to feel that bliss somehow
And though it lies in the time gone by
The feeling stayed so close inside somehow

Like you and me by the fireside
Slow dancing and cheap wine
Your lips so soft and full
Scattered sounds from the night life
Bleeding into your green eyes 
My memory oh so true

And we were rich that night
Spending all our time
And we were happy fools
Making all the rules
And we were glowing lights
Drifting through the night

Well it's funny how, a memory
Can leave you breathless and on your knees sometimes

🌙

"To see a sandwich in your dream, suggests that a lot of pressure is being put on you.

It also reflects your ability to do two things at once."

Jag drömmer konstiga drömmar. 
Tjejkväll

Igår eftermiddag kom Rebecca hit och vi hade tjejkväll. 
Men före det så gick jag till Ängsgården och hälsade på, pratade med Madde och Christina på nyckelpigan och fick krama om barnen som jag tagit hand om tidigare. Traskade tillsammans med dem över till Ängsgården och träffade Gisela och de andra på snäckan. Tyvärr var de ganska sent på eftermiddagen och fredag så de flesta hade gått hem men de var fint ändå. 
En pappa kom dit, som var min granne innan, och vi pratade lite och sedan kom Josefine dit och hämtade sin fantastiska tjej. Jag och Josefine har fått jättefin kontakt och jag följde ju med den och jobbade på husvagnsmässan för två år sedan. Hon är världens finaste människa! 
Jag fick erbjudande att följa med till deras och dricka ett glas vin och prata om mitt år i Australien - vilket jag såklart inte tackade nej till. :) 

Kvällen rundades av med god middag tillsammans med min fina syster, vi la ansiktsmask och drack vin och cider. Pratade och kikade på mina favorit avsnitt från serien vänner. Fin kväll.  
Fika

Igår åkte jag in till Borås och träffade pappa för fika och lunch. De var hur trevligt och mysigt som helst och jag behövde verkligen det. Vi pratade och skrattade och grät faktiskt lite grand också ;) 
Fika blev det på viskan och jag tog en äppelpaj. Har saknat att baka nu de sista. Vill ha space att bara gå crazy och baka som jag brukade göra. 
Lunch tog vi sedan på knallerians pizzeria och vi delade på en kyckling pizza med fårost på. Gudomligt god var den - bästa pizzan jag någonsin ätit för att vara helt ärlig. Haha :) 
Tack för en otroligt fin förmiddag i Borås pappa. Du är den bästa som finns. 
Väntar ...

Mammas telefon har ring si så där fem gånger idag, minst, och plingat för mail minst tio gånger, känns de som, och min telefon och inbox förblir tyst .... 
Vill bara ha svar. 

Spårlöst

I natt drömde jag en jobbig dröm. Jag vaknade upp med huvudvärk och på uselt humör. 
Jag drömde att jag och min fina vän Amy var på Liseberg tillsammans. Det började bra, allt var frid och fröjd men sedan tittade jag bakom mig och Amy var inte där. Hon var borta. Så under hela natten har jag letat efter Amy i min dröm och jag hittade henne inte innan jag vaknde :( 
 
I drömlexikonet står de:
 
"If you dream about someone you know being lost, consider what aspects of their personality you associate with them most. These are the qualities that you feel you have lost and in your dream world you are trying to find them again."
 
 min absoluta favorit bild på mig och Amy ♥

Glad, omtänksam kvinna 22år
På min blogg bjuder jag på allt ifrån vardagsliv till film och fotografering.

Ett halvår har gått sedan jag kom hem från Australien och nu är de dags igen! Titta gärna i Arkivet för att ta del av min tid där. Den 30e Juli flyger jag till England för omgång 2 av att vara AuPair. Binfield heter staden jag kommer bo i och de ligger ca en timme utanför London. Familjen består av mamma, pappa, Molly 13 och Henry 11! Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt äventyr, de här kommer bli fantastiskt!

Jag drömmer om att få flytta till något coolt land där jag skall arbeta med något som verkligen passar mig. Dock har jag ännu inte kommit på vad detta yrke är men vem vet vad framtiden har att erbjuda.


En öppen dagbok om mig och mitt liv för att kunna minnas och gå tillbaka när åren går ..


Jag skriver om det som faller mig in och titt som tätt slinker det in lite bilder också. Dessa tas med min Canon EOS 7D (alt. iPhone 4).

Att resa är det roligaste jag vet och jag kommer försöka ge mig ut i världen så mycket som möjligt, så länge jag hinner och kan!


".. to make each day count!"