Ber om ursäkt

De har varit en hektisk vecka. 
Jag har dragit på mig en förkylning men har slitit under veckan då jag tog på mig tre extra pass på caféet. Förkylningen har varit jobbig för den har satt sig i huvudet, jag har känt mig som om jag vore på en annan planet. Allie har försett mig med diverse tabletter, oljor, teer och annat dock så de kunde nog ha varit mycket värre! 
Men nu vet ni varför de varit tyst. Jag har också haft sena kvällar varenda dag denna veckan i familjen jag jobbar för 
Måndag: upp vid sex, öppning på caféet kvart i åtta. Henry hade scouter på kvällen - jag fick hämta, min arbetsdag slutade halv tio på kvällen. 
Tisdag: upp vid sju för att få barnen redo för skolan. Började jobba på caféet kvart i nio. Föräldrar hem sent så jag slutade inte fören kvart i nio. 
Onsdag: öppning igen och tidig start. Henry hade fotbollsträning på kvällen men jag behövde faktiskt inte hämta denna onsdag dock hjälpte inte de då jag var den som fick sitta nere och vänta på att han skulle komma hem, slutade därför halv nio. 
Torsdag: jobbade från kvart i nio och fick hämta föräldrar på stationen på kvällen, slutade därav halv nio. På kvällen fick jag ett meddelande från min manager också där hon frågade om jag kunde hoppa in och jobba på fredag morgonen. Självklart ställer jag upp. Så de var på't igen på fredag morgon från kvart i nio. Mina värdföräldrar skulle tydligen ut på kvällen, vilket jag inte förstått, så därför blev jag barnvakt och chaufför då en av Henrys kompisar behövde skjuts hem till Ascot efter deras fredagsaktivitet som slutade nio. Jag gick till slut och la mig när klockan var halv tolv. 
Därför förstår ni att de varit svårt att hinna med att kolla igenom bilderna från Polen och uppdatera ordentligt. 

Nu är de lördag morgon och gissa vart jag skall - jontill caféet för ett extra skift. Sen blir de överraskningsfest för allie!! Mycket efterlängtat! 

*
Off we go!

 
Fredagen den 13e Februari tog Allie och jag vårt pick och pack och drog mot flygplatsen! Klockan ringde strax efter sex och två minuter över sju var vi på tåget mot Victoria station! 
Väl där så köpte vi biljetter och tog bussen ut till Stansted. Tjugo över elva lyfte vi för att två timmar senare landa i Gdansk, Polen. 
En taxiresa senare så var vi framme på hotellet och checkade in. Jag kan inte beskriva hur skönt de har varit för oss båda att ha en hel långhelg iväg från jobbet. De kanske inte låter så jobbigt att vara aupair men att konstant vara på jobbet och att aldrig kunna avsluta en dag och bara lämna de bakom sig för kvällen tär på en rätt ordentligt ;) haha. 
Iallafall. På kvällen gick vi över gatan och köpte pizza! Lugnt och trevligt med massor av skratt, kunde inte bli bättre. Jag tror dock vi båda somnade runt halv tio tiden och bättre sömn hade vi inte haft på länge! 

Cafeét

Åh vad jag älskar mitt jobb på Cafeét! 
Jag är alltid så glad när jag är där och alla kunder är alltid så trevliga. De är helt enkelt ett fantastiskt jobb, kunde inte bett om någoning bättre! 
MEN ibland blir jag allt full i skratt när folk kommer in och beställer sina drycker. Såklart är de inte lätt att veta vad allting är in i minsta detalj men här kommer ett litet scenario från lördagen:
En man kommer fram och beställer en cappucino av mig. Jag tar betalt, vänder mig om och börjar förbereda hans kaffe. En Cappucino är som ni kanske vet: kaffe, mjölk och mycket skum. Jag serverar Cappucinon och de tar ungefär en minut innan han kommer upp till disken och säger "Kan jag få mer mjölk i den här? De var värst mycket skum." Jag svarade att "ja de går bra, men de är de som en Cappucino är." Han sa inget mer utan tog sin "cappucino" och gick och satte sig. Efter en stund fick han sällskap och kom tillbaka fram till mig för att beställa åt sin vän. Kvinnan ville också ha en cappucino men "inte med så mycket skum tack." Då svarade jag att "hon kanske vill ha en latte istället då?" "Nej - sådana tycker hon inte om." Blev svaret snabbt ....
De är då inte lätt alltid.
En liten parentes här är också en händelse från lördagen:
Vi serverar oftast dryckerna till våra gäster på cafeét (de är inte som på exempelvis Starbucks där man måste stå och vänta på sin beställning) och i lördags hade jag ett par som satt och väntade på sitt. Hon hade beställt tee och han en latte. Vi har mjök i små muggar(?) som vi också ställer ned bredvid koppen med tee. Nu var de ju så att de var två drycker jag skulle servera, vilket betyder att jag har de i varsin hand. Jag ställer ned latten vid mannen och teet vid kvinnan och skall precis gå tillbaka för att hämta mjölken när hon tittar lite snett på mig och säger "jag ville faktiskt ha mjölk till mitt tee också." Hade jag haft tre armar hade du fått mjölken på stört men nu är de tyvärr inte så lilla hjärtat så ta och lugna ned dig ett par hekto!
Sådant kan göra mig irriterad ibland.
Men till 95% av tiden har jag de så himla bra där och 99% av alla människor som kommer in är så otroligt trevliga. 
 
 
 

Weather

 
Vädret ser helt okej ut för vår tripp till Polen på fredag! Så länge solen är framme och vi har tjocktröja och halsduk så tror jag att vi kommer klara oss :) Fem plusgrader är ju inte illa de (dumt kanske att lämna ett otroligt soligt England där vi på lördag skall ha strålande och 11 plusgrader men de skall vi inte tala om kanske ;))

Söndag

 
 
Dagstripp till Windsor igår! 
Säkerligen 15 plus i solen, vin till lunchen som avnjöts på italienska Carluccio's, fina Allie, strosande i fantastiska Windsor, massor med prat. Kan de bli bättre? Tror knappast de. 

Lördag

I lördags jobbade jag på förmiddagen, fram till klockan ett. De var rätt trevligt faktiskt - lite långsammare start än vad jag är van vid men sedan kom de igång ordentligt. Allie missade yoga pga tåg som korsade vägen så hon blev stående och fick vänta i typ tio minuter och de är visst inte särskilt omtyckt att komma sent till yoga, haha. Glad blev jag iallafall för de betydde att hon kom och hängde med mig på cafeet. 
Efter jag var klar följde Allie med hit och vi åt lunch ihop, sedan blev de bestämt att vi skulle (äntligen) ut och kolla in Binfield Dog rescue. 
 
 
Vi var inte riktigt säkra på hur de fungerade där, Allie har erfarenhet från RSPCA i Kanada men där måste man gå utbildning för att faktiskt få gå ut och promenera hundarna (vilket jag tycker är helt självklart i och med att vissa hundar kan behöva otroligt mycket träning och hjälp), men vi förstod ganska snabbt att de inte var särskilt strikt här. Kvinnan som kom fram till oss presenterade sig inte, vi fick dra ut information från henne och hon verkade inte särskillt intresserad alls av att vi dykt upp. 
De skar i hjärtat att se alla hundar i deras betongburar som inte alls var fräscha och även fast jag vet att de förmodligen har de en gnutta bättre än vad de kanske kommit från så var de svårt ändå att hålla modet uppe. Jag ville bara ta med dem allihopa hem. 
Vi valde Kitty att ta med ut på promenad (den svarta hunden på bilden med mig ovan), hon var otroligt stark (skulle haft ett annat halsband enligt mig) och Allie orkade inte hålla henne så jag fick ta över istället, vi gick dock inte lång får promenadstigen de hade visat oss var så himla lerig och vi hade bara joggingskor på oss. 
Väl tillbaka vid burarna tog vi ut en annan liten korsning och lekte i hagen en stund. 
Jag önskar att de var lite mer framåt på detta stället, att de visade att de fanns - hade events och sidor på sociala medier så att folk blir lite mer uppmärksamma. Jag hoppas också att hundarna hittar ett fint hem tillslut - de förtjänar de. 

Valentine'sVi har bokat in oss på Dolce vita i Gdynia. Skall färga håret, göra manikyr och pedikyr, vaxa benen igen (äntligen, gått lite för länge sedan sist känner jag) och sedan någon slags hår treatment blir de nog. En heldag på alla hjärtans dag på salongen alltså! Mest romantiska alla hjärtans jag haft! Haha. 

"Snö"

 
I början av veckan fick vi lite snö!
Vaknade upp och kikade utanför mitt fönster och de var faktiskt så att de låg kvar på backen. Alla barnen hade skrivit och lagt upp bilder på diverse sociala medier om hur de "äntligen fick snö i år och de är faktiskt ganska mycket" (vi skrattade gott åt folkets kommentarer om hur kallt de var och hur mycket snö de fått - som svensk var mängden ganska skrattretande, min kandensiska kompanjon kände lika dant). Vi bestämde oss för att njuta av den så länge de varade iallafall och traskade iväg på en promenad. Tyvärr var de inte mycket nog i min åsikt för att utgöra några bra bilder men här är beviset iallafall på att vi faktiskt fick lite "snö". 

Free


Flapjacks

De tog en och en halv dag. Sen var de slut i mitt hus! Haha. 

Bakning
Vi har bestämt att slutet av veckan är bakdag! En gång i slutet av varje vecka skall vi föröka baka något ihop. Jag menar de ör ju ändå de vi är här för att göra, iallafall en del av vår jobbeskrivning enligt oss. 
Idag blir de Flapjacks 


Bucketlist #54

Bucketlist #50
Första roadtrippen är avklarad. De blir så klart ett par fler innan året är slut men nu kan jag iallafall kryssa av de på min lista. Tycker själv att jag är duktig på att kryssa av sakerna jag vill göra under min tid här i England. !
Glad, omtänksam kvinna 22år
På min blogg bjuder jag på allt ifrån vardagsliv till film och fotografering.

Ett halvår har gått sedan jag kom hem från Australien och nu är de dags igen! Titta gärna i Arkivet för att ta del av min tid där. Den 30e Juli flyger jag till England för omgång 2 av att vara AuPair. Binfield heter staden jag kommer bo i och de ligger ca en timme utanför London. Familjen består av mamma, pappa, Molly 13 och Henry 11! Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt äventyr, de här kommer bli fantastiskt!

Jag drömmer om att få flytta till något coolt land där jag skall arbeta med något som verkligen passar mig. Dock har jag ännu inte kommit på vad detta yrke är men vem vet vad framtiden har att erbjuda.


En öppen dagbok om mig och mitt liv för att kunna minnas och gå tillbaka när åren går ..


Jag skriver om det som faller mig in och titt som tätt slinker det in lite bilder också. Dessa tas med min Canon EOS 7D (alt. iPhone 4).

Att resa är det roligaste jag vet och jag kommer försöka ge mig ut i världen så mycket som möjligt, så länge jag hinner och kan!


".. to make each day count!"