Liverpool

De flesta känner nog till Liverpool. De är en fotbollsmetropol och där Beatles kommer ifrån. 
Vi skulle ta färjan därifrån till Dublin och var taggade för att besöka en större stad som vi trodde skulle vara väldigt fin. 
På väg in till staden började vi fundera på om vi verkligen kört rätt. De var väldigt skitigt och mycket grafitti osv vilket gjorde att första intrycket inte var de bästa. Vi tänkte iallafall att de blir säkerligen bättre när vi kommer in i staden och ut ur förorten men ack så fel vi hade. 
Jag hade bokat en plats i ett parkeringshus åt oss för vi visste inte vart vi skulle ställa av bilen annars. Vår färja skulle gå klockan tre på natten och jag hade bokat till midnatt, vi var i Liverpool runt middagstid så vi hade ett antal timmar att fördriva. 
Jag kände mig väldigt unsafe i Liverpool av någon anledning och de var verkligen inte min favoritstad. 
Vi kollade in några kyrkor och katedraler, hade hört att de har några lustiga skulpturer som kallas för lambananas (ett lamm och en banan) och sedan promenerade vi till hamnen och sedan tillbaka mot parkeringshuset. Vi avslutade vår England roadtrip med ett klassiskt fish and chips mål och tog sedan en nap i bilen. Vår lilla nap blev en ca 4 timmar lång nap (för allie, jag läste bok) och sedan var klockan nästan tolv så vi var tvungna att lämna parkeringshuset och åka mot hamnen. 

De ser inte ut att vara långt mellan England och Irland men färjan vi tog från Liverpool över till Dublin tog 10 timmar. De var kallt och jag hade svårt att sova då vi bara bokat sittplats och ingen hytt men tillslut så kom vi fram till Dublin!! 
Lake district/CumbriaFärden gick vidare mot västkusten och där hade vi bestämt oss för att campa i the lake district. The lake district är en stor nationalpark och vi campade i grevskapet Cumbria. 
De var väldigt vackert där och där vi slog upp vårt tält hade vi en fantastisk utsikt och vi njöt av otroligt vackra solupp och nedgångar. 
Eftersom vi ännu en gång hamnat på en farm så försökte vi ta oss till ett par byar där vi kunde utforska lite och en av dagarna begav vi oss till en stad som heter Millom. Vi diskuterade kvällen innan vad vi skulle göra och kollade på kartan vi hade med oss och den staden såg ut att vara lite större så vi körde dit tidigt på förmiddagen. Tyvärr blev vi väldigt besvikna när vi upptäckte att de inte alls verkade vara någon större by utan de var väldigt väldigt skumt där och ett tag undrade vi om vi skulle behöva veva upp rutorna. Så vi vände om bilen direkt och åkte till Barrow in Furness som visade sig vara mycket trevligare. 
De var lite synd att vi inte visste lite mer om vart man kunde ta sig för att gå på hikes och sådant men vi var nöjda med vad vi fick se ändå och de var väldigt häftigt och otroligt annorlunda att köra från öst till västkust! Det rekommenderar jag verkligen! Whitby
Efter Nottingham åkte vi vidare upp på östkusten och vi hamnade tillslut utanför en stad som heter whitby. De är en liten stad i Scarborough i north Yorkshire. 
De lustiga är att jag direkt tänkte på, och förklarade för allie att de på svenska förmodligen skulle kunna betyda "vit by" och när jag sedan googlade stod de att de kommer från fornnordiskan och betyder just vit by. 
Staden är väldigt populär bland turister men jag tyckte inte att de kändes väldigt turistigt vilket var skönt. 
Vi besökte whitby abbey som är ruinerna från ett väldigt gammalt kloster (är de rätt ord tro?). Ruinerna ligger uppe på en hög klippa och man kan ta och gå alla trappstegen upp dit vilket ger en fantastisk utsikt över Nordsjön. 

Camping i England är väldigt annorlunda från Australien märkte jag och alla de platser vi bokat visade sig vara på någon privatpersons ägor vilket var ganska lustigt först. Men vi hade så roligt och de gick allt som allt väldigt bra att campa. 
Äntligen kommer bilder !!

Nu mina vänner skall jag uppdatera er om vår Europa resa!! Jag vet att de gått sjukt lång tid och jag ber om ursäkt för det. 
Var beredda på massvis med inlägg under de kommande dagarna. 
Jag har också beställt en USB hub Som man kan koppla direkt till ipaden så de kommer underlätta uppdateringen framöver - nu kommer kameran åka med på fler resor. 

Glad, omtänksam kvinna 22år
På min blogg bjuder jag på allt ifrån vardagsliv till film och fotografering.

Ett halvår har gått sedan jag kom hem från Australien och nu är de dags igen! Titta gärna i Arkivet för att ta del av min tid där. Den 30e Juli flyger jag till England för omgång 2 av att vara AuPair. Binfield heter staden jag kommer bo i och de ligger ca en timme utanför London. Familjen består av mamma, pappa, Molly 13 och Henry 11! Jag är redo för nya utmaningar och ett nytt äventyr, de här kommer bli fantastiskt!

Jag drömmer om att få flytta till något coolt land där jag skall arbeta med något som verkligen passar mig. Dock har jag ännu inte kommit på vad detta yrke är men vem vet vad framtiden har att erbjuda.


En öppen dagbok om mig och mitt liv för att kunna minnas och gå tillbaka när åren går ..


Jag skriver om det som faller mig in och titt som tätt slinker det in lite bilder också. Dessa tas med min Canon EOS 7D (alt. iPhone 4).

Att resa är det roligaste jag vet och jag kommer försöka ge mig ut i världen så mycket som möjligt, så länge jag hinner och kan!


".. to make each day count!"